Imunotrofina eshte nje shurup qe perdoret ne rastet e ndjenjes se lodhjes, per te rritur imunitetin te moshat e treta dhe perdoret te femijet per te parandaluar shfaqjen e griperave te stines. Shume i nevojshem kur perdoret atibiotik dhe kemioterapi.